Site icon Editia de Dimineata

Sfaturi importante pentru întreținerea unul televizor LED

Cu multitudinea de canale TV disponibile astăzi, puteți viziona orice sport, film, divertisment, știri sau orice alt domeniu, direct de pe confortul canapelei de acasă, pe un TV LED. Cele mai noi modele au o calitate remarcabilă a imaginii și sunetului, astfel încât puteți avea o experiență de divertisment de clasă mondială, direct la domiciliu.

Pentru majoritatea dintre noi, televiziunea este o sursă majoră de divertisment și chiar cea mai mică perturbare a televizoarelor noastre ne poate cauza reale probleme. Tocmai de aceea e important să vă asigurați că televizorul dvs. LED funcționează bine în orice moment. Pentru a face acest lucru, există anumite sfaturi de îngrijire de care trebuie să fiți conștient.

La ce să vă așteptați de la un televizor

Televizoarele moderne se diminuează pe măsură ce îmbătrânesc, iar acest declin este măsurat în numărul de ore în care au fost utilizate.

Indiferent dacă vă cumpărați un televizor LED sau unul nou OLED, vă puteți aștepta probabil ca televizorul să depășească tehnologia în sine. Studiile sugerează că un televizor modern ar putea rezista până la 10 ani chiar dacă l-ați lăsa pornit tot timpul, dar trebuie să luați în considerare modul în care tehnologia TV s-a îmbunătățit în ultimii 10 ani. Probabil că veți dori un televizor nou înainte ca cel vechi să se strice cu adevărat.

Sfaturi pentru prevenirea problemelor și daunelor

Multe electronice de consum au devenit incredibil de fiabile, mai ales în comparație cu dispozitivele din anii trecuți. Totuși, dispozitivele dvs. electronice nu sunt nemuritoare, iar televizorul dvs. poate fi susceptibil la probleme speciale în timpul lunilor de vară. Mai multe probleme sunt raportate la televizoare în iulie decât orice altă lună, iar iunie și august nu sunt departe ca număr de avarii. Luați în considerare informațiile și sfaturile noastre despre ce să vă așteptați de la un televizor modern și cum să-l protejați mai bine.

Sursele electrice reprezintă o mare problemă pentru televizoare și alte electronice moderne. Protejați televizorul de fluctuații de tensiune cu un dispozitiv de protecție de înaltă calitate.

Când pornește frigiderul sau uscătorul, aceste dispozitive pot trimite o fluctuație de tensiune prin restul sistemului. Mai multe supratensiuni mici de putere se pot aduna și pot duce la daune reale în timp.
Depozitați și utilizați televizorul într-un loc în care umiditatea și temperaturile sunt constante. Dacă aveți un televizor în aer liber sau nu utilizați aerul condiționat, schimbările de temperatură și umiditate vor scurta semnificativ durata de viață a televizorului dvs.

Iată alte câteva sfaturi punctuale pentru a proteja și extinde durata de viață a televizorului dvs.

Reglați luminozitatea televizorului

Televizoarele LED au lumini albe sau uneori lumini RGB. Acestea s-ar putea diminua în timp. Atunci când încep să se diminueze, acesta este semnalul că televizorul poate începe să aibă probleme. Prin urmare, puteți reduce luminozitatea televizorului. În general, majoritatea televizoarelor LED sunt ajustate la cea mai înaltă setare. Acest lucru afectează negativ longevitatea lor. Prin scăderea nivelului luminozității, puteți să vă ajutați televizorul să reziste mai mult, într-o anumită măsură.

Ajustați contrastul

În afară de nivelurile de luminozitate ale televizorului tau LED smart sau non-smart, încercați și reduceți și nivelurile de contrast. Contrastul este diferența dintre cele mai întunecate și cele mai strălucitoare culori. Cu cât este mai mare nivelul de contrast, cu atât mai multă putere este consumată și, astfel, longevitatea poate fi, din nou, afectată negativ. Trebuie să rețineți că majoritatea televizoarelor au setările „standard” sau „film”. Cel mai bine este să optați pentru una dintre acestea, deoarece aceste moduri economisesc energia consumată.

Utilizați o cârpă din microfibră

Praful excesiv poate deteriora adesea televizoarele și, prin urmare, trebuie împiedicat să se acumuleze pe sau în jurul televizoarelor. Atunci când îl curățați, asigurați-vă că se folosește o cârpă din microfibră. Acestea sunt disponibile la majoritatea magazinelor și nu costă foarte mult. Cârpele din microfibră sunt foarte eficiente pentru curățarea obiectelor sensibile de praf.

Fiți atent la soluția de curățare

De obicei, ar trebui să evitați ștergerea televizoarelor LED cu orice fel de soluții de curățare, în special ecranul TV-ului. Dacă trebuie neapărat să o faceți, asigurați-vă că soluția nu deteriorează ecranul. Aceste daune pot fi adesea permanente.

Exit mobile version