Site icon Editia de Dimineata

O uriașă sferă luminoasă care plutește pe Bega a devenit atracția turiștilor

Instalația “Floating Earth” – Pământul plutitor a devenit unul dintre punctele de atracție ale Timișoarei, la începutul lunii decembrie.

Instalația luminoasă a fost lansată pe Bega în zona Parcului Alpinet, de Ziua Națională. Cu un diametru de zece metri, instalația a devenit o veritabilă atracție și va putea fi admirată până în data de 10 decembrie, informează Radio România Timișoara.

Instalația “Floating Earth” este creată de artistul britanic Luke Jerram în cadrul evenimentului Lights On. Ea reprezintă o o replică detaliată a Pământului, iar spectacolul adevărat este oferit după lăsarea întunericului.

Lights On este un festival de instalații de lumină care are loc în fiecare an, în lunile noiembrie/decembrie. Instalații artistice de lumină sunt folosite pentru a ajuta oamenii să descopere locuri incredibile ale orașului, prin intermediul instalațiilor sculpturale plasate în spații deschise.

Lights On a pregătit în Timișoara și trei momente muzicale până în data de 10 decembrie. La lumina instalației uriașe, pe 1 decembrie a cântat Amalia Gaiță, pe 4 decembrie urmează un concert cu Beck Corlan, iar în 7 decembrie va fi Benson Joel Mixtapes. Fiecare moment muzical se va desfășura în zona Parcului Alpinet, cu începere la ora 18.00.

Sursa foto: Sorin Bogdan/Timișoara

Exit mobile version