Site icon Editia de Dimineata

“Shit happens”. Iar dacă se întâmplă, un agent FSB este însărcinat să ducă fecalele lui Putin înapoi, la Moscova

Știu, că titlul vi se pare dur, intrigant și bulversant. Paris Match, într-un material intitulat “Poutine malade: rumeur au tumeur/Putin bolnav: zvon sau tumoare”, explică de ce sănătatea lui Vladimir Putin este o problemă de siguranță națională…și până unde s-a ajuns pentru păstrarea acestui secret.

Din cohorta care îl însoțește pe Vladimir Putin în străinătate, explică Paris Match, o persoană este responsabilă de colectarea excrementelor naturale ale acestuia și… de aducerea lor înapoi la Moscova. Toate.

Singura concluzie care se poate trage este că excrementele și urina lui conțin informații vitale… pentru viitorul lumii. Posibil urmele anumitor tratamente care trebuie neapărat acoperite.

Informația a ajuns la urechile ziariștilor francezi încă din octombrie 2019, cu ocazia vizitei lui Vladimir Putin în Arabia Saudită.

“Surse indirecte din Orientul Mijlociu ne-au declarat că misiunea delicată s-a desfășurat sub supravegherea FSO, Serviciul Federal de Protecție (nr. parte a FSB), care este responsabil de securitatea oficialilor ruși. Un agent trebuia să pună excrementele lui Putin în pungi speciale pentru a nu lăsa urme și să le ducă înapoi în țară într-o valiză specială. Totul, evident era un secret absolut și se făceau presiuni continue și puternice pentru a menține tăcerea personalului ambasadei ruse”.

Absențe, întrebări, ipoteze

Și asta nu e tot. Numărând absențele șefului statului rus, analizând fiecare dintre ultimele sale apariții televizate, dar și rolul și profesia tuturor persoanelor care îl frecventează cu regularitate, săptămânalul reține alte indicii semnificative care ar putea sugera că sănătatea sa este șubredă.

În 2021, Vladimir Putin a povestit despre un accident de călărie, care a avut loc în timpul primului său mandat. După căderea sa, Paris Match a dezvăluit că președintele a trebuit să stea la pat o perioadă de timp pentru a se recupera. Dar și-a revenit vreodată? În 2012, șeful Kremlinului șchiopăta grav și, timp de câteva luni, protocolul rusesc i-a limitat întâlnirile și aparițiile publice la o oră.

Vizita în Franța. Alte întrebări

Conform Paris Match, episodul din Arabia Saudită nu a fost unul singular. Existau indicii despre un comportament asemănător, cu ocazia vizitei lui Putin în Franța, la 29 mai 2017, ziua în care Emmanuel Macron l-a primit pe omologul său rus la Versailles.

În timpul vizitei sale la Versailles în 2017, politicianul a părut chiar să poarte un corset pe sub costum. Câteva luni mai târziu, Putin a fost, tot potrivit revistei, operat pentru prima dată la spate.

A doua oară a fost în 2019, potrivit echipei medicale de anesteziști, resuscitatori și experți în „reabilitare” care îl înconjurau la momentul respectiv. Dar în mijlocul acestui cumul de indicii consistente scoase la iveală de ziar, o pistă serioasă iese în evidență. Potrivit oncologilor și ORL-iștilor care au fost alături de Vladimir Putin în ultimii ani, cancerul tiroidian este, acum, cea mai probabilă cauză a stării de sănătate precare.

„Dar vom ști vreodată numele bolii care pare să-l roadă pe președintele rus?”, se întreabă aproape retoric Paris Match.  „Nimic nu este mai puțin sigur având în vedere misterul permanent care a înconjurat puterea de când fostul spion KGB a preluat conducerea Kremlinului.”

Exit mobile version