Site icon Editia de Dimineata

Și-au luat jucăriile (scumpe) și s-au dus la scara lor. Marile cluburi au format Superliga Europei

Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Europa au anunțat formarea unei așa-numite Superligi Europene, în ciuda anunțurilor UEFA, FIFA și a ligilor naționale că le vor exclude din toate competițiile interne și internaționale.

Într-un anunț comun făcut duminică seară, șase cluburi engleze (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur), alături de trei echipe din Italia (AC Milan, Inter Milano și Juventus) și trei din Spania (Atlético Madrid, Barcelona și Real Madrid) au anunțat planul de a forma o competiție separată.

Nici un club din Franța și Germania nu s-a înscris deocamdată. Ar fi cea mai amplă modificare a competițiilor europene din ultimii 70 de ani.

Grupul vorbește despre intenția de a mai adăuga alte trei cluburi înainte de sezonul inaugural, care este “destinat să înceapă cât mai curând posibil”.

Posibil ca președintele noii structuri să fie Florentino Perez, scrie Le Figaro.

Superliga Europei. UEFA – un proiect cinic, bazat pe interese

UEFA critică inițiativa cluburilor și amenință că va lua măsuri drastice:

„Federațiile din Anglia, Spania și Italia au aflat că echipele plănuiesc să lanseze o nouă competiție cu circuit închisă, denumită Superliga. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, reiterăm că vom rămâne uniți și vom depune toate eforturile pentru a opri acest proiect cinic, bazat doar pe interesele unor cluburi, într-o perioadă în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult decât oricând.

Vom lua în calcul toate măsurile disponibile, inclusiv juridice și sportive, pentru a preveni apariția acestei competiții. Fotbalul este bazat pe competiții deschise, care să se desfășoare grație meritului sportiv.

Așa cum FIFA și celelalte șase federații au anunțat, cluburile implicate vor fi interzise în orice competiție internă, europeană sau mondială, iar jucătorii pot fi suspendați la echipa națională.

Le mulțumim cluburilor din celelalte țări, în special celor din Franța și Germania, care au refuzat să se alăture lor”, a transmis UEFA.

Totul este o chestiune de bani. Această nouă competiție speră să genereze 4 miliarde de euro anual de la radiodifuzori. În comparație, UEFA a raportat cel mai recent câștig de 3,25 miliarde de euro din vânzarea drepturilor pentru Champions League, Europa League și Supercupa Europei.

Sursa foto: unsplash.com

Citește și:

Top. Cele mai SPORTIVE orașe din lume

Fotbalistul care e în comă de 39 de ani!

Exit mobile version