Site icon Editia de Dimineata

Și tu, Brutus? După Yahoo și LinkedIn și jocul fenomen Fortnite se retrage din China

Companiile americane își fac, cuminte, bagajele, și se duc la scara lor. Ne-ar place, poate, să spunem că asta se întâmplă lăsând China cu buza umflată – dar partidul are calculele lui.

Twitter și Facebook, la un momnent dat, Yahoo și LinkedIn, mai recent. Toate aceste companii au înțeles să facă ceva compromisuri. Și le-au făcut, până în punctul în care…nu s-a mai putut.

Ultimul, cu bagajele pe peron, este jocul-fenomen Fortnite.

Adio!

Fortnite, care reunește milioane de urmăritori online din întreaga lume, se va retrage din China, a anunțat editorul său Epic Games, într-un moment în care puterea comunistă strânge șurubul pe sectorul digital.

Autoritățile chineze, care sunt deosebit de pretențioase în ceea ce privește concurența și problemele legate de datele personale, au identificat mai multe greutăți virtuale pentru practicile tolerate până acum.

Jocurile video, care în China reprezintă un câștig financiar semnificativ, dar sunt criticate pentru latura lor de dependență în rândul tinerilor, nu au fost cruțate.

În august, autoritățile au impus o limită drastică de trei ore de jocuri video pe săptămână pentru cei sub 18 ani, după ce unii erau în stare să petreacă zile întregi lipiți de ecranele lor.

În acest context, editorul american Fortnite a ales să închidă definitiv versiunea chineză a jocului.

„Pe 15 noiembrie, la ora 11, vom închide serverele jocului, iar jucătorii (din China) nu se vor mai putea conecta”, a scris Epic Games, duminică, într-un comunicat.

Deja de luni, jocul nu mai acceptă jucători noi în China, precizează compania.

Fortnite: 350 de milioane de utilizatori

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, cu peste 350 de milioane de utilizatori, mai mult decât întreaga populația americană.

Lansat în 2017, Fortnite este un așa-numit joc de „battle royale”, în care participanții caută să fie ultimii care supraviețuiesc.

Jocul are chiar o versiune specifică în China, unde conținutul violent, obscen sau sensibil din punct de vedere politic este strict reglementat.

Exit mobile version