Site icon Editia de Dimineata

Sibiul găzduiește Campionatul European de Masaj

Sibiul este, în acest an, gazda Campionatului European de Masaj. Aflat la cea de-a treia ediție, evenimentul va aduna în România, în orașul de pe Cibin, sute de participanți veniți din treizeci de țări ale lumii.

Participanții, care au o pasiune comună, și anume masajul, vor avea posibilitatea să dezvolte și să învețe noi tehnici de masaj aici, să concureze și să câștige premii importante.

„Câștigarea unui titlu în cadrul Campionatului European de Masaj este un adevărat prestigiu, care poate propulsa cariera terapeutului”, consideră Daliana, terapeut sibian, care face parte din echipa de organizarea a evenimentului. 

Campionatul European de Masaj are loc, anul acesta, în municipiul Sibiu, la Sala Transilvania, în perioada 12-13-14 mai. Primele două ediții au fost organizate în 2019 în Italia, iar apoi în 2022 în Franța. Anul acesta a venit rândul României, fiind una dintre țările fondatoare ale Asociației „New Massage (NewMa)”. 

„Misiunea noastră este de a promova masajul de calitate în industria wellness, dar și publicului larg. Prin organizarea Campionatului European de Masaj, acesta contribuie la stabilirea standardelor de calitate și a elementelor fundamentale în domeniul masajului care este, până în prezent, în mare măsură necunoscut publicului.

Are, așadar, o misiune educațională în cadrul comunității profesioniștilor de wellness dar și pentru publicul larg”, spun Daliana și Antonius Sandu, fondatori și organizatori din Sibiu.

Asociația NewMa consideră că există mulți terapeuți de masaj de calitate înaltă în întreaga lume și totuși, aceștia rămân necunoscuți. Prin crearea unui eveniment în care practicanții de masaj vin din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile, la Campionatul European de Masaj, NewMa încearcă să aducă lumină asupra acestor profesioniști remarcabili, răsplătindu-i cu trofee care îi vor însoți de-a lungul carierei.

NewMa a încheiat un parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe, Sport și Educație Fizică. Evenimentul va urma să aibă loc la Sala Transilvania, accesul publicului fiind gratuit, scrie Ora de Sibiu.

„Acest parteneriat pecetluiește scopul NewMa de a fi atât un organizator de evenimente, cât și o instituție care oferă un cadru pentru învățare și dobândire de experiență profesională valoroasă. Acest parteneriat permite, de asemenea, accesul publicului care este invitat gratuit să vină și să participe la sesiuni, să descopere gama largă de masaje care există și să descopere tot ce are de oferit această lume”, spun organizatorii.

În cadrul evenimentului din luna mai, vor fi prezenți participanți din toată Europa, din Statele Unite ale Americii și Asia. Terapeuții nu doar că vor concura pentru titluri, ci vor avea ocazia să învețe noi tehnici și să dezvolte legături cu alți terapeuți din toate colțurile lumii.

Pentru Sibiu și, implicit, pentru România, evenimentul este unul extrem de important, dat fiind faptul că domeniul masajului și wellness-ului este într-o continuă dezvoltare. 

Daliana și Antonius Sandu sunt fondatori și organizatori ai Campionatului European de Masaj de la Sibiu.„În calitate de membru fondator, mi-am dorit să facilitez accesul terapeuților din România și țările învecinate, accesul companiilor producătoare de produse românești și promovarea acestora în străinătate prin participanți care vor veni atât din Europa, cât și din afara acesteia.

SPA-urile și hotelurile pot vedea calitatea serviciilor oferite de terapeuții români și internaționali; se face o conexiune atât între terapeuți, cât și posibilitatea unor parteneriate precum profesori, manageri de spa și centre de recuperare/wellness”, spun Daliana și Antonius Sandu

Potrivit Dalianei Sandu, toți câștigătorii Campionatul European de Masaj fie și-au deschis școli unde au împărtășit tehnicile lor, fie au călătorit în toată lumea cu același scop, fie și-au dezvoltat tehnici personalizate care sunt cerute în mod exclusiv de către clienți. 

Exit mobile version