Site icon Editia de Dimineata

Simona Halep ia titlul la Toronto și de astăzi este nr.6 WTA

După o finală spectaculoasă, extreme de disputată, Simona halep a câștigat la Toronto! Este primul trofeu alături de Mouratoglou

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a învins-o pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 24 WTA), 6-3, 2-6, 6-3, și a cucerit turneul de la Toronto.

Locul 6

Ca urmare a punctelor accumulate, sportiva din România va urca pe poziția a 6-a clasamentului mondial. Saltul este impresionant, de pe 15, la începutul competiției, pe 6.

Halep are acum un  total de 3.255 de puncte. Diferența față de locul 5, unde se află tunisianca Ons Jabeur, este destul de mare – 665 de puncte.

Sportiva din Constanța urcă spectaculos și în clasamentul pentru Turneul Campioanelor. Ajunge la 2.591 de puncte, obținute în anul calendaristic 2022, și ocupă locul 4. În fața ei mai sunt Iga Swiatek, Ons Jabeur și Jessica Pegula.

Cucerirea titlului la Toronto este și o lovitură finaniară pentru Halep, ea câștigând un cec în valoare de 439.700 de dolari. Cu suma încasată din Canada a depășit bariera celor 40 de milioane de dolari, doar câștiguri din tenis

Exit mobile version