Site icon Editia de Dimineata

Singurătatea e mai dăunătoare decât tutunul. Ne scurtează viața cu…

Tutunul dăunează grav sănătății. Știm cu toții, însă asta nu a redus semnificativ consumul de tutun pe planetă. Poate că informațiile din studiul pe care urmează să vi le prezentăm vă vor determina să vă schimbați radical comportamentul social.

Un studiu realizat de Dr. Fedor Galkin de la Deep Longevity Limited a scos la iveală că există ceva ce ne îmbătrânește chiar mai repede decât consumul de tutun.

“Factori psihologici precum nefericirea și singurătatea ne afectează cu până la un an și opt luni vârsta biologică”, susțin autorii studiului.

Mai pe românește, absența contactelor sociale și a interacțiunii ne fac să arătăm cu vreo doi ani mai bătrâni decât scrie în buletin.

Voelpel este de părere că putem influența pozitiv vârsta biologică având cât mai mulți prieteni. Factori importanți pentru o viață lungă și fericită sunt interacțiunea și contactele sociale. Trebuie să comunicăm zi de zi, pentru a rămâne tineri.

Alți factori care ne afectează vârsta biologică: mișcare suficientă, somn de calitate, atitudine pozitivă, alimentație sănătoasă și echilibrată, relaxare suficientă și respirație corectă.

Singurătatea nu doar că ne îmbătrânește, dar studiile au scos la inveală că sporește riscul apariției unor boli precum Alzheimerul, diabetul sau a afecțiunilor cardiace.

Voelpel atrage atenția că pentru o viață sănătoasă trebuie să consumăm trei tipuri de interacțiuni în fiecare zi: cu familia, cu prietenii și cu străinii.

„În fiecare zi să căutați să vorbiți cu cel puțin un membru al familiei, cu unul dintre prieteni și cu un străin, adică în fiecare zi să cunoașteți cel puțin un om nou“, a adăugat expertul, citat de Focus.

Exit mobile version