Site icon Editia de Dimineata

S-a lansat site-ul Anuarului MNLR Iași

Cei interesați de istoria culturii, literatură, muzeologie și patrimoniu pot afla acum mai multe despre cercetările, documentările și progresele din aceste domenii accesând site-ul www.anuarmnlri.ro, proaspăt lansat. Site-ul este dedicat Anuarului Muzeului Național al Literaturii Române Iași, o publicație ce conține studii, articole, note biografice și eseuri semnate de specialiști din sfera științelor umaniste din țară și din străinătate. Publicația editată de Editura Muzeelor Literare completează misiunea MNLR Iași de a cerceta științific patrimoniul și de a-l pune în valoare în scopul cunoașterii și educării.

Pe site pot fi accesate toate numerele revistei, din anul 2008 până la numărul curent. Acestea valorifică rezultatele cercetărilor și documentărilor întreprinse deopotrivă în patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române Iași, al altor muzee și al instituțiilor păstrătoare de arhive, susținând eforturile de evocare și restituire a trecutului, prin articole, studii de caz sau reconstituiri. Tot aici sunt publicate și normele pentru cei care doresc să contribuie la viitoarele numere ale publicației.

Articolele redactate după toate normele științifice se adresează în mod egal și celor care doresc să-și îmbogățească cunoștințele referitoare la istoria literaturii, istoria Iașiului, studii despre muzeologie sau articole despre conservarea și restaurarea patrimoniului cultural național, noul site fiind o resursă online care se înscrie în strategia de dezvoltare a arhivelor virtuale și a colecțiilor virtuale MNLR Iași.

Articolele Anuarului MNLR Iași sunt publicate în sistem de acces liber, sub licența Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional (CC BY-NC-ND 4.0). Acestea pot fi citite, descărcate, copiate, distribuite și tipărite, dar nu în scop comercial.

Exit mobile version