Editia de Dimineata

Pe bune sau doar un vis? Smartphone-ul cu dronă foto inclusă

Compania Vivo lucrează la un nou smartphone cu dronă integrată, conform unui brevet depus de curând. Se presupune că drona dispune de două camere și senzori cu raze infraroșii. Conform înregistrării brevetului Vivo, se pare că drona ar fi stocată în interiorul smartphone-ului și iese din dispozitiv atunci când este necesar.

Designerul industrial Sarang Sheth, împreună cu LetsGo Digital, au realizat redări grafice conceptuale ale dispozitivului, care ne oferă o perspectivă asupra modului în care ar putea funcționa modulul. Drona alunecă din telefon, din ceea ce arată ca o tavă sau un sertar.

Vivo probabil va decide să construiască un telefon mare și cu lățime generoasă pentru a stoca drona în interior. Este posibil ca bateria să fie de dimensiuni mai mici, pentru că drona ocupă de fapt mare parte din spațiul dedicat acumulatorului.

Dacă Vivo va lansa smartphone-ul, ar fi reușit să treacă de o problemă de care producătorii încearcă să scape, de ceva vreme: crestătura camerei pe un smartphone, pentru a găzdui camera frontală. De-a lungul anilor, firmele au încercat să utilizeze:

 

Deocamdată, cele mai viabile variante de pe piață se prezintă sub forma unor carcase de telefon cu acumulator extern și dronă foto încorporată, cum este modelul Selfly.

Foto: Core 77

Exit mobile version