Site icon Editia de Dimineata

Smiley, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România, împlinește astăzi 36 de ani

Sursă Foto: virginradio.ro

Smiley, pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, este unul din cei mai populari artiști ai momentului, iar astăzi împlinește 36 de ani. De-a lungul carierei sale a ținut să își lase amprenta asupra muzicii românești. A adus ritm, culoare, originalitate și a reușit să-i convingă pe români să viseze la „Cai verzi pe pereți”.

În prezent, artistul are propria casă de discuri, Ha­HaHa Production, acolo unde pregătește și îndrumă mai mulți artiști din industrie. De asemenea, Smiley mai face parte din juriul emisiunii Vocea României, aolo unde este antrenor de mai bine de opt sezoane și este co-prezentator, alături de Pavel Bartoș, în cadrul emisiunii Românii au talent.

Smiley a devenit celebru odată cu momentul în care s-a alăturat trpei Simplu, alături de care a lansat cinci albume premiate cu Discul de aur, după care acesta s-a îndreptat către o carieră solo și a devenit din ce în ce mai popular, astăzi având peste 3,2 milioane de fani pe Facebook, peste 1,4 milioane de urăritori pe Instagram și peste 600 de mii de abonați pe canalul său de YouTube, acolo unde postează și materiale pentru vlogul său „Smiley Omul”.

A lansat până acum patru albume solo „În lipsa mea” (2008), „Plec pe Marte” (2010), „Acasă” (2013) și „Confesiune” (2017), cel mai recent album al său, acolo unde a jonglat cu mai multe stiluri muzicale de la pop, soul, funk, la r’n’b şi hip-hop.

În anul 2017, Smiley a aniversat 10 de carieră solo, iar cu această ocazie a lansant un proiect special #Smiley10. Din cadrul acestuia au făcut parte mai multe melodii, printre care și single-ul “De unde vii la ora asta?”, care a reușit să strângă nu mai puțin de un milion de vizualizări pe YouTube în prima zi  și peste 66 de milionae în prezent.

În 2009, Simley și-a trasnformat pasiunea pentru muzică în propriul bussines și a înființar HaHaHa Production. Aici scrie melodii pentru artiști autohtoni, dar a și lansat mai mulți cântăreți precum Soré, Feli, Cabron, Paul Damixie, Radio Killer, Alex Velea, Don Baxter, Dorian, Jazzy Jo, Silviu Pasca. Mai mult decât atât, acesta a reușit să lucreze și cu mai mulți artiști internaționali precum Ingrid, o celebră artistă din Italia, dar şi cu rapperii americani Snoop Dogg şi Sway.

 

Exit mobile version