Site icon Editia de Dimineata

Ar putea să fie un nou record în România. Permisul suspendat 420 de zile și amenzi de 12.000 de lei. Totul  în doar 6 minute

Un tânăr de 21 de ani s-a ales cu suspendarea permisului de conducere pentru 420 de zile și o amendă totală de 12.000 de lei după ce a ”reușit” să comită 15 contravenții în – atenție! – 6 minute.

Totul s-a petrecut în Târgu Mureș, în jurul orei 02.30 noaptea, în timpul unei ”curse” în care șoferul a fost urmărit, și prins, de echipajele de poliție.

”Nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, neportul centurii de siguranță, neoprirea la semnalul regulamentar al polițiștilor, circulația pe sensul opus de deplasare, nesemnalizarea la schimbarea direcției de mers, nerespectarea regulilor privind mersul cu spatele sunt doar o parte dintre cele care l-au „ajutat” să nu mai urce la volan pentru o bună perioadă de timp”, transmite Poliția Română.

Modificare legislativă

Potrivit noilor modificări legislative, dacă sunt săvârșite două sau mai multe contravenții care atrag și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate pe același proces verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă.

Pe lângă faptul că acum este pieton pentru 420 de zile, a primit amenzi cu o valoare totală de 11.890 de lei și i-a fost retras certificatul de înmatriculare.

Exit mobile version