Site icon Editia de Dimineata

Soldații ruși se reîntorc pe câmpul de luptă, deși nu sunt complet vindecați

Un organism consultativ al guvernului rus înființat pentru a proteja „drepturile și libertățile omului” înregistrează plângeri privind soldații care se întorc la război fără o reabilitare medicală adecvată. Aceste plângeri vin în special de la medicii care sunt obligați să își retrimită pacienții pe front, scrie RIA Novosti, preluată de CNN.

Un membru al Consiliului prezidențial pentru societatea civilă și drepturile omului, înființat pentru a-l asista pe președintele rus „în exercitarea responsabilităților sale constituționale de garantare și protecție a drepturilor și libertăților omului”, a declarat pentru RIA Novosti că au existat cazuri în care soldați, care nu se recuperaseră complet după rănile suferite, au fost trimiși înapoi pe front pentru a lupta.

„Am aflat despre o situație în care soldați care au primit îngrijiri medicale de înaltă tehnologie, cu recomandări pentru reabilitare și îngrijire ulterioară, au fost imediat trimiși pe front în loc de reabilitare”, a declarat membrul consiliului Olga Demiceva, potrivit RIA Novosti.

„Ca urmare, tratamentele pe care le-au primit pur și simplu se duc pe apa sâmbetei, iar în loc de oameni sănătoși, am putea primi oameni cu dizabilități”, a spus ea.

Potrivit lui Demiceva, consiliul a primit două apeluri din partea personalului de la instituțiile medicale din Donețk și Moscova.

Se lucrează deja la rezolvarea acestei probleme, a declarat Demicheva pentru RIA Novosti.

Exit mobile version