Site icon Editia de Dimineata

Soluția unui ministru pentru risipa alimentară: Mâncați înainte de cumpărături!

Anul trecut, în România, s-au aruncat la gunoi peste 2 milioane de tone de alimente.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susține că nu avem de ce să ne temem de perspectiva unei crize alimentare.

Nu avem de ce să ne temem din perspectiva unei crize alimentare şi o spun cu responsabilitate. Trebuie să facem diferenţa dintre o criză alimentară, care este definită de lipsa alimentelor la raft, şi o criză a disponibilităţii populaţiei de a avea acces la acele alimente.

Sunt două lucruri total distincte. Într-o ţară în care în anul 2021 s-au aruncat la gunoi 2.000.000 de tone de alimente, putem vorbi despre risipă alimentară.

Ne putem face fiecare o analiză, cât din ceea ce cumpărăm fiecare ajunge la gunoi la finalul săptămânii şi atunci o să ne dăm seama că aceia sunt bani aruncaţi, putem fi mai responsabili”, a afirmat Chesnoiu, potrivit digi24.ro.

Oamenii sunt îndrumați să meargă la cumpărături după ce au mâncat acasă, pentru a nu pofti prea multe produse, în magazine.

Ministrul ne transmite cum procedează atunci când merge la cumpărături:

Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider şi la finalul săptămânii umplem coşul cu produse agroalimentare care ajung la gunoi.

sursa foto: wall-street.ro

Exit mobile version