Site icon Editia de Dimineata

Soluții care ne vor schimba viața cât de curând

Viitorul este aici. Locuința devine smart, şcoala profită de avantajele realităţii virtuale, iar roboții și aplicațiile wi-fi ne vor face să comunicăm altfel inclusiv cu lumea obiectelor…

Maşina devine şi ea prietenoasă cu mediulul, se conduce singură şi este cel mai valoros gadget al nostru. Multe altfel de invenţii, menite să ne transforme viaţa le-am găsit la un târg specializat dechis în acest weekend, în Capitală.

Două surori află lucruri noi și spectaculoase despre Univers cu ajutorul realităţii virtuale. Suntem la şcoala viitorului! Iar aici totul este digitalizat. Tablele au devenit gadgeturi multifuncţionale, imprimantele 3D sunt nelipsite, iar roboţii întră la ore alături de profesori.

Predarea și învățarea întră și ele în lumea realității virtuale… Iar elevii pot face inclusiv o călătorie în timp pentru a vedea cu proprii ochi civilizaţii demult apuse.

”Aceşti ochelari de VR vin împreună cu o platformă, care îl ajută pe profesor să controleze în totalitate experienţa elevilor. Asta înseamnă că profesorul mereu unde se uită toţi elevii sau individual şi poate să le creeze şi puncte de interes” – Constantin Mihai – reprezentant dezvoltator echipamente IT pentru şcoli.

”Modul în care predăm şi învăţăm folosind această tehnologie va oferi o şansă mia ridicată copiilor de astăzi să facă faţă sau să răspundă nevoilor de forţă de muncă” – Cristian Constantinescu, reprezentant dezvoltator echipamente IT pentru şcoli.

”Ar trebui să avem şi profesori, care să ştie să folosească. Eu ştiu cazuri de profesori care nu ştiu efectiv să folosească un calculator”, povestște tatăl unui elev.

Tehnologia a avansat atât de mult încât şi persoanele nevăzătoare pot înțelege un text scris…

Un dispozitiv bazat pe inteligenţă artificială, ataşat unei perechi de ochelari, preia textul de pe orice suprafaţă şi îl transformă într-un mesaj audio. Practic citește cu voce tare pentru ține.

Pot să identifice culori, bacnote, poate să ne spună chiar şi ora exactă şi să memoreze fetele persoanelor din jurul nostru. Totul se întâmplă într-un mod total offline, fără să avem nevoie de conectare la internet, relatează stiri.tvr.ro.

Soluţii ingenioase există şi pentru locuințe. Nu mai putem uită să închidem uşa… Există aplicații care ne permit să blocăm ușa de oriunde… La fel și pentru draperii: pot fi acționate prin wifi, chiar din pat.

Sursa foto: pixabay.com

 

Exit mobile version