Site icon Editia de Dimineata

SONDAJ. 56% dintre americani ar vrea ca Trump să plece de la Casa Albă mai repede decât e prevăzut

Peste 50% dintre americani, mai exact 56%, ar vrea ca Donald Trump să plece de la Casa Albă. Acum. Aceste rezultate spectaculoase ale sondajului îl clasează astfel pe președintele republican printre președinții cel mai puțin populari din istoria Statelor Unite ale Americii, comentează BFM TV.
Circul de zilele trecute de la Capitoliu face ca treptat, treptat, să îl lase pe Trump fără colaboratori apropiați. Dar chiar și în rândul Partidului Republican se ridică tot mai multe voci contra comportamentului lui. Unii dintre aceștia îl consideră responsabil direct de moartea a cinci persoane în urma confruntărilor violente de la Capitoliu.

Nici cu oamenii obișnuiți nu e mai roz situația, un sondaj realizat de Ipsos pentru postul ABC scoțând la iveală faptul că 56% dintre americani apreciază că președintele ar trebui demis din funcție înaintea predării oficiale a prerogativelor prezidențiale la 20 ianuarie.

Dovadă a gravității situației lui Trump, acest procent nu a fost niciodată atât de mare în istoria americană modernă. Când cu relația nepotrivită dintre Bill Clinton și stagiara Monica Lewinsky, doar 40 % dintre americani doreau ca președintele să plece de la Casa Albă.

În 1974, când Camera Reprezentanților a lansat o anchetă la adresa lui Richard Nixon pentru urmările scandalului Watergate, 38% dintre americani spuneau că președintele trebuie să demisioneze, în timp ce 53% spuneau că nu.

 

Exit mobile version