Site icon Editia de Dimineata

Spaniolele, din nou învingătoare! Echipa Spaniei a câștigat titlul de campioană a Europei la baschet feminin

Echipa națională a Spaniei a reușit să-și păstreze titlul de campioană a Europei la baschet feminin după ce a învins Franța cu un scor de 86 – 66. Aceasta este marea sa rivală din finala EURO 2019, jucată în seara de duminică la Belgrad.

Baschetbalistele iberice, așa cum mai sunt cunoscute, sunt câștigătoarele titlului continental din anul 2013 și 2017, confirmându-și astfel statutul de cea mai puternică selecționată continentală a deceniului. Acest câștig vine chiar după ce au cucerit argintul la Olimpiada 2016 de la Rio, dar și bronzul în cadrul Campionatului Mondial care a avut loc acum un an la Tenerife.

După toate acestea Spania a devenit prima echipă care a reușit să-și păstreze titlul încă din anul 1991, chiar după finalizarea perioadei în care era dominantă Uniunea Sovietică.

Medalia din bronz a ajuns la echipa Serbiei care a fost campioană europeană în anul 2015 și mai apoi a primit medalia de bronz la Jocurile Olimpice din anul 2016. Aceasta a învins chiar în fața propriului public cu un scor de 81 – 55 în detrimentul Marii Britanii, aceasta fiind surpriza actualei faze a competiție, în bătălia pentru ocuparea locului al treilea.

Sursă foto cover: 24secunde.ro

Exit mobile version