Site icon Editia de Dimineata

Spectacol de culoare în Parcul Naţional Cozia. Au înflorit dedițeii

Dediţeii, care reprezintă o specie protejată, au anunţat venirea primăverii în Parcul Naţional Cozia din judeţul Vâlcea. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a publicat o serie de imagini inedite din parcul natural, stârnind sute de reacţii pe Facebook.

Dedițeii (Pulsatilla grandis) fac parte din flora de primăvară și este specie protejată. Înflorește în martie, începutul lui aprilie.
Parcul National Cozia se află în județul Vâlcea, în partea central-sudică a Carpaților Meridionali, fiind străbătut pe linia sa mediană de la nord la sud de apele râului Olt, între localitățile Cornet și Căciulata pe o lungime de aproximativ 25 de kilometri.
Parcul are o suprafață de 17.100 hectare din care 16.070 hectare păduri, din acestea, 8.134 hectare păduri fiind incluse în zona de protecție integrală.
În cea mai mare parte, Parcul Național Cozia este un tărâm muntos alcătuit din masivele Cozia, partea de est a Munţilor Căpăţânii, denumită Narățu, și masivele Doabra-Călinești din Munții Lotrului.
În Parcul Național Cozia este și situl natural UNESCO în suprafață de 3.389 hectare, mărginit de o zonă tampon de 2.408 hectare, constituită din păduri virgine și cvasivirgine.

Sursă foto: Pavel Prundurel, Parcul Național Cozia

Exit mobile version