Site icon Editia de Dimineata

Spectacole pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca în luna noiembrie

Intrigantul FigaroHanna – seducătoarea văduvă, bufonul Rigoletto și contele Riccardo îți dau întâlnire pe scena ONR în prima parte a lunii noiembrie!

Cu o partitură spumoasă, un cuplu de îndrăgostiți ce ține piept provocărilor și un bărbier foarte ocupat, opera comică a lui Rossini este plină de distracție și de farse. Unul dintre cele mai apreciate și aplaudate spectacole de operă, Bărbierul din Sevilla de GIOACHINO ROSSINI revine pe scenă miercuri, 2 noiembrie, ora 18:30, cu povestea despre bărbierul Figaro și neîndemânaticul conte Almaviva care își vor pune în aplicare planul de a cuceri inima frumoasei Rosina.

În 9 noiembrie, cortina se va ridica pentru opereta Văduva veselă de FRANZ LEHÁR, o comedie fermecătoare presărată cu intrigi și aventuri comice despre Hanna, tânăra, bogata și seducătarea văduvă, și despre Danilo, bărbatul care, într-un final se predă în fața dragostei, toată acțiunea desfășurându-se pe o muzică plină de vervă, împletită cu dialoguri amuzante.

Pătrundem în universul verdian, vineri, 11 noiembrie, cu una dintre cele mai cunoscute opere ce prezintă tragedia bufonului Rigoletto și decăderea acestuia, într-o poveste despre gelozie, răzbunare și sacrificiul suprem. Descoperă în opera Rigoletto de GIUSEPPE VERDI dacă blestemul aruncat asupra bufonului se va adeveri și cine va plăti într-un final atitudinea zeflemitoare a sa!

Rămânem în aceeași atmosferă și miercuri, 16 noiembrie, pentru că urmează o altă capodoperă verdiană, Bal mascat de GIUSEPPE VERDI. Opera impresionează printr-o poveste medievală plină de pasiune, în care onoarea și prietenia sunt lucruri sfinte, triunghiurile amoroase sunt cele mai dureroase tabuuri, iar trădarea, cu sau fără mască, se plătește scump.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro, și la Agenția de Bilete a Operei în sediul inițial, vizavi de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.

Exit mobile version