Editia de Dimineata

Spitalul Cantacuzino din Capitală va fi reabilitat – investiţie de 23 milioane de lei

sursa: mediafax.ro

Primăria Capitalei intenţionează să aloce peste 23 de milioane de lei pentru reabilitarea blocului operator al Spitalului Cantacuzino, prin proiect urmând a fi finisate sau înlocuite instalaţiile sanitare, electrice, echipamentele medicale, pardoseala şi tavanul.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 23.000.000 lei cu tot cu TVA, sursa de finanţare fiind bugetul propriu al municipiului Bucureşti, se arată în proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnici-economici pentru reabilitarea blocului operator Chirurgie al Spitalului Cantacuzino. Acest proiect se află pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care va avea loc în zilele următoare.

Primăria intenţionează, prin acest demers, să atingă o serie de obiective pentru blocul operator al Spitalului Cantacuzino: realizarea de finisaje ale tavanelor şi pardoselii, dotarea sălilor cu uşă acces senzor pentru deschidere cu cotul sau cu piciorul, înlocuirea instalaţiilor (electrice, sanitare) înlocuirea dotărilor şi a echipamentelor vechi, reabilitarea secţiei centrale de sterilizare de la etajul trei al pavilionului V, prin refacerea fluxului cu respectarea cerinţelor normelor. Toate acestea urmează a fi realizate într-un termen de un an.

„Situaţia actuală a spaţiilor propuse spre reabilitare este necorespunzătoare şi necesită condiţii speciale de lucru, atât în ceea ce priveşte asigurarea unui mediu curat, lipsit de germeni patogeni, cât şi în privinţa facilităţilor aferente actului medical. (…) Cerinţa de igienă, sănătate şi protecţie a mediului implică conceperea şi realizarea spaţiilor, precum şi a părţilor componente astfel încât să nu fie periclitate sănătatea şi igiena. Modificările din punct de vedere al construcţiei sunt numai modificări nestructurale, ce nu vor afecta rezistenţa, stabilitatea şi durabilitatea clădirii spitalului”, se mai arată în proiectul inclus pe ordinea de zi a CGMB.

Exit mobile version