Site icon Editia de Dimineata

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” primește cel mai performant sistem de navigație chirurgicală din domeniu, crucial pentru tratarea scoliozelor la copii

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, cea mai mare unitate medicală de pediatrie din țară, vor putea trata cazurile complicate de scolioză la copii, după ce Organizația Salvați Copiii România a dotat spitalul cu cel mai performant sistem de navigație chirurgicală din domeniu – sistem de Navigație Nav3i cu instrumente optic active – în valoare de 1.332.800 lei. O scolioză gravă se tratează doar prin intervenție chirurgicală și la „Grigore Alexandrescu” ajung în medie 50 de cazuri /an care necesită intervenție de specialitate.

 Pe lângă multiplele opțiuni de configurare și o gamă largă de aplicații chirurgicale, platforma dispune de capacitatea de importare a imaginilor. Alături de Computerul Tomograf intraoperator, sistemul de Neuronavigație Spinală completează gama de echipamente utilizate în tehnicile operatorii minim invazive, Secția Clinică de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” fiind unică din punct de vedere al performanței în tratarea afecțiunilor coloanei vertebrale pentru pacienți pediatrici.

 „Aparatul este important în tratamentul copiilor cu scolioză și permite accesarea pediculilor vertebrali, elementele prin care se introduc șuruburile, în cazurile cele mai severe, atunci când aparatele existente nu mai permit să vizualizezi calea, pe unde să introduci aceste șuruburi, această navgație asta face, te  îndrumă pas cu pas pe calea cea mai scurtă și cea sigură de la intrarea în vertebre până la corpul vertebral  astfel încît să scadă la minimum riscurile. Nu se poate vorbi niciodată de riscuri „zero„ dar, este o permanentă luptă a specialiștilor astfel încât aceste riscuri să fie cât mai mici cu putință. Azi, cu  ajutorul Organizației Salvați Copiii, avem un dispozitiv care este gold standardul în reducerea riscurilor”, a explicat Prof. Univ. Dr. Alexandru Ulici, managerul spitalului.

Ortopedie

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București este unul dintre cele mai importante spitale pediatrice din România. Acest spital oferă servicii medicale specializate pentru copii într-o gamă largă de specialități, inclusiv ortopedie. Secția Clinică de Ortopedie Pediatrică a Spitalului „Grigore Alexandrescu” este cea mai veche clinică de ortopedie pediatrică din Europa de Sud-Est.

Echipa formată din șase medici primari, cinci medici specialiști, 20 de medici rezidenți operează peste 350 de pacienți lunar. Serviciul de consultații asigură 200-250 de consultații pe zi. Secția cuprinde un bloc operator cu trei săli de operații dotate la cele mai înalte standarde având mese ortopedice, turn de artroscopie, amplificatoare de imagine. Organizația Salvați Copiii a susținut anterior secția  cu echipamente performante- un turn de artroscopie 4K și o instalație de radiologie mobilă C-arm.

Secția se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor ortopedice la copii:

Scolioza

Despre scolioză: Scolioza este o deformare tridimensională a coloanei vertebrale, deci pe lângă planul frontal, așa numita litera „S”, se adaugă planul din profil și apare și rotația vertebrală care pune și marca scoliozei. În peste 90% din cazuri nu se știe de ce apare scolioza. Exista însă și scolioza care este secundară altor afecțiuni, precum cele neurologice, afecțiuni musculare, boli de sistem, care pot genera apariția deviației coloanei vertebrale. Sunt și cazuri în care încurbarea vertebrală pune în pericol viața și atunci este imperativă intervenția chirurgicală de necesitate.

 Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a atras atenția că eforturile pentru întărirea sistemului medical trebuie accelerate: ”Medicina evoluează și aparatura medicală de ultimă generație devine tot mai crucială pentru spitalele de pediatrie, pentru a asigura intervenții chirurgicale cât mai minuțioase și, în egală măsură, pentru a stimula o recuperare medicală bună, mai ales în cazul copiilor. Salvați Copiii România și-a asumat acest angajament de dotare a secțiilor și spitalelor de pediatrie din țară, un proces în care medicii ne sunt parteneri”.

Program

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este una dintre unitățile medicale cu care Organizația Salvați Copiii are o colaborare îndelungată. Începând cu anul 2014, este parte din Programul Național de reducere a mortalității infantile în România, fiind susținute cu echipamente medicale, în valoare de peste 1.000.000 euro secțiile: Terapie Intensivă pentru nou-născuți, ATI, ORL, Secția Clinică de Ortopedie Pediatrică.

De asemenea, Salvați Copiiii România a donat spitalului două ambulanțe, a fost reparat sistemul de energie permanent, indispensabil în sălile de operații și de ATI și au fost donate echipamentele speciale care furnizează gaze medicale pentru alimentarea permanentă a mai multor secții din spital și echipamente performante pentru îngrijirea copiilor precum: 4 incubatoare, 3 ventilatoare, 2 electrocardiografe, monitoare de funcții vitale, 2 electrocautere etc.

Date de context

Redirecționarea a 20% din impozitul pe profit către Salvați Copiii România, resursă vitală pentru dotarea maternităților și a secțiilor de pediatrie

Salvați Copiii lansează un apel către companiile din România, de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente performante a maternităţilor (secţii de Neonatologie, Terapie Intensivă Neonatală, Obstetrică-Ginecologie) și a spitalelor și secțiilor de pediatrie.

Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca aici contractul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei de pe site-ul Salvați Copiii. Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2023.

Totodată, încurajăm companiile să depună la ANAF, până la data de 25.12,2023, Declarația 177, redirecționând astfel sumele aferente, conform legii, către Salvați Copiii. Declarația 177 și contractul le găsiți aici.

Sunt urgente dotările în următoarele unități medicale:

 

 

Exit mobile version