Editia de Dimineata

Spitalul Județean de Urgență Suceava, sub conducerea armatei. Militarii vor ajuta la decontaminarea unității

Conducerea managerială și operațională a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost preluată de o echipă formată din patru ofițeri ai Armatei Române, informează Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat.

O echipă de militari va participa la misiuni de decontaminare a spitalului și a căilor de acces, anunță Digi24. 

În urma dispoziției Ministerului Apărării Naționale, echipa de conducere a Spitalului Județean de Urgență din Suceava va fi formată din col. medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, lt-col. medic Dinu Chioralia – director medical, lt-col. Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi mr. Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică, se arată în comunicatul MApN.

Totodată, ministerul va dota spitalul cu patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate, dar și cu 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafețe pe bază de clor.

Începând de vineri, vor fi realizate misiuni de decontaminare și dezinfectare a spitalului și împrejurimilor, dar și a căilor rutiere, realizate de un detașament de 70 de militari din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman.

Mai mult decât atât, toți pacienți care nu au coronavirus, dar sunt încă internați la Spitalul de Urgență Suceava  vor fi tranferați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași.

În paralel, echipa medicală ROL 2 din incinta Institutului Ana Aslan din București a devenit operaţională medical, aceasta fiind încadrată ca formațiune medicală de bază, începând cu data de 6 aprilie.

În cazul Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament din Constanţa încă se derulează proceduri de operaţionalizare medicală. Echipa este în acest moment operaționașă din punct de vedere administrativ, mai precizează comunicatul.

Sursă Foto:

Exit mobile version