Site icon Editia de Dimineata

“Stăpânul Inelelor: The Rings of Power”, noul serial Amazon, aprinde imaginația fanilor la Comic Con

“Stăpânul Inelelor: The Rings of Power” și-a făcut marele debut la Comic-Con în această săptămână, iar Deadline a vorbit cu distribuția despre ceea ce pot aștepta fanii atunci când serialul Amazon Studios va avea premiera pe 2 septembrie pe Prime Video, scrie Deadline.

Pasionaţii prezenţi la Comic-Con, mulţi făcând coadă toată noaptea pentru a-şi asigura un loc în sală, au putut vedea în exclusivitate fragmente din primul sezon al „Lord of the Rings: The Rings of Power”, precum şi interviuri cu realizatorii serialului şi aproape 20 de actori.

Cinci sezoane, zece ore

Ambiţioasa adaptare a universului creat de J.R.R. Tolkien în romanele sale a început atunci când Amazon Prime a cumpărat drepturile pentru 250 de milioane de dolari acum cinci ani.

Se zvoneşte că Amazon a bugetat peste 1 miliard de dolari pentru cele cinci sezoane programate ale „Rings of Power”, fiecare având câte zece ore, scrie France24.

Acţiunea serialului are loc cu 4.000 de ani înainte de trilogiea filmată de Peter Jackson. Mai precis, „Rings of Power” este plasat în „The Second Age”, o perioadă istorică fictivă a universului inventat de Tolkien şi despre care a oferit relativ puţine detalii.

Războiul streamingului

Se crede că acest serial este o obsesie personală a lui Jeff Bezos, fondatorul multimiliardar al Amazon. Este, mai presus de toate, cea mai spectaculoasă lovitură pe care a lansat-o vreodată grupul în „războiul streamingului”, care îl confruntă cu principalii săi concurenţi Netflix şi Disney+.

O mare parte din bugetul serialului a fost dedicat construirii de decoruri şi costume ieşite din comun, care i-au uimit pe fanii adunaţi la San Diego.

„Am construit un oraş întreg cu mai multe case şi un întreg debarcader, este ceva nebunesc şi gigantic”, a spus Patrick McKay, unul dintre creatorii serialului.

 

Exit mobile version