Site icon Editia de Dimineata

STATISTICILE TRAGEDIEI. Peste 51.100 de persoane sunt înscrise în registrul agresorilor sexuali și al traficanților de minori, în România

Poliția Română aduce în atenție, la final de an, o statistică în spatele căreia se ascund adevărate tragedii. În România, la 22 decembrie existau 51.151 de persoane înscrise în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, pentru care structurile Poliției Române desfășoară activități de supraveghere.

Potrivit Poliției Române, acest registru reprezintă un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile, infracțiuni contra libertății și integrității sexuale.

În Registru se ține evidența următoarelor persoane:

Nu se înscriu în Registru persoanele fizice care, la data comiterii faptelor, erau minore, cu excepția cazurilor în care instanța de judecată a dispus aceasta în mod expres, în cadrul unui proces penal.

* Obligațiile persoanelor înscrise în registru

Persoanele înscrise în Registru au obligația de a se prezenta periodic la organele de poliție, pe raza cărora domiciliază sau își au reședința, dar nu mai târziu de o dată la 3 luni, pentru a comunica acestora informații relevante referitoare la profesia, meseria sau activitatea pe care o desfășoară, mijloacele de existență, persoanele minore, în vârstă, cu dizabilități sau vulnerabile cu care locuiesc sau cu care au intrat în contact în mod direct și sistematic, unitățile de învățământ școlar sau preșcolar, taberele de copii, spitalele de copii sau orice loc frecventat în mod preponderent de copii, în care au avut acces în această perioadă,  adresa unde locuiesc și modalitatea de comunicare cu organele de poliție.

Persoanele înscrise în Registru au obligația:

Nerespectarea obligațiilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Sursa: prahovainfo.ro

CITEȘTE ȘI:

Cât se câștigă în România din traficul de persoane? Cum putem să combatem fenomenul?

Exit mobile version