Site icon Editia de Dimineata

Statul decontează consultațiile și ședințele de terapie psihologică pentru copii începând cu 1 februarie

Copiii care au nevoie de consultații și tratament psihologic pot beneficia acum de ajutor de la stat. Aceste consultații și ședințe de terapie psihologică vor fi decontate de stat, prin intermediul agențiilor pentru plăți și inspecție socială din fiecare județ.

De la 1 Februarie 2023, psihologii înscriși în Programul Național Din grijă pentru Copii vor putea începe să efectueze ședințe de evaluare, consiliere și intervenție psiho-terapeutică pentru copiii identificați cu tulburări psiho-emoționale generate de pandemia de COVID-19.

Anunțul a fost făcut de Mădălina Turza, Consilier de stat la Cancelaria Prim-ministrului Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile, în pagina sa de Facebook.

70.000 de ore de consiliere psihologică și psihoterapie vor fi oferite gratuit de către psihologii înscriși în program.

Statul deconteză consultațiile și tratamentul psihologic pentru copii, în limita a 10 ședințe a câte 50 de minute, pentru o perioadă de cel mult 120 de zile. Plata serviciilor se face în termen de 30 de zile lucrătoare de la depunerea documentației, arată Gabriela Iova, director executiv a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție (AJPIS) Socială Bihor.

Exit mobile version