Site icon Editia de Dimineata

Statul Texas vs Facebook. S-a încălcat viața privată prin colectarea de informații biometrice fără consimțământ

A woman checks the Facebook Inc. site on her smartphone whilst standing against an illuminated wall bearing the Facebook Inc. logo in this arranged photograph in London, U.K., on Wednesday, Dec. 23, 2015. Facebook Inc.s WhatsApp messaging service, with more than 100 million local users, is the most-used app in Brazil, according to an Ibope poll published on Dec. 15. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Procuratura generală din Texas a dat în judecată Facebook acuzând că gigantul reţelelor sociale a încălcat protecţia vieţii private prin tehnologia de recunoaştere facială care a colectat datele biometrice a milioane de texani fără consimţământul acestora.

Procesul acuză Facebook că obţine fără consimţământ informaţii biometrice din fotografii şi videoclipuri încărcate de utilizatori, dezvăluie informaţiile altora şi nu le distruge într-un timp rezonabil.

”Acesta este încă un exemplu al practicilor de afaceri înşelătoare ale Big Tech şi trebuie să înceteze. Voi continua să lupt pentru confidenţialitatea şi securitatea texanilor”, a declarat procurorul general Ken Paxton într-un comunicat.

Statul Texas vs Facebook. Sancțiuni de SUTE DE MILIARDE de dolari

Publicaţia Wall Street Journal a scris prima oară despre acest proces, citând o persoană familiarizată cu chestiunea şi spunând că statul cere sancţiuni civile de sute de miliarde de dolari.

Întrebat despre proces, un purtător de cuvânt al Meta, compania care deţine Facebook, a spus: ”Aceste pretenţii sunt lipsite de fundament şi ne vom apăra cu putere”.

Compania a declarat într-o postare pe blog din noiembrie că închide un sistem de recunoaştere facială şi că va şterge informaţiile a peste un miliard de oameni. Aceasta a citat preocupări cu privire la utilizarea tehnologiei şi incertitudinea legată de regulile privind utilizarea acesteia.

De asemenea, Meta a fost de acord să plătească 650 de milioane de dolari în 2020 pentru a soluţiona un proces din statul Illinois referitor la preocupări similare.

Exit mobile version