Site icon Editia de Dimineata

Stelian Tănase: „Liviu Dragnea a pierdut la 10 august cea mai importantă luptă pe care a dat-o.”

Sursa dcnews.ro

Într-un articol publicat pe blogul său personal, jurnalistul Stelian Tănase declară că tentativa lui Liviu Dragnea de a da o lovitură de stat a eșuat din varii motive pe care le expune ulterior.

„Motivele sunt 1/ intii de toate – reactia societății civile, care aseară s-a strins în nr mare in mai multe orașe din țară să protesteze 2/ faptul că mass-media internatională a pus evenimentele de vineri seara de la București pe prima pagină și le-au inclus in programele de news în prime time 3/ Romania este membră în NATO si UE, ceea e stabilește limitele comportamentului politic si setul de valori democratice obligatoriu.”

„Să nu uitam un aspect – piața Victoria a fost ieri si alaltăieri împinzită de steagurile țărilor din UE și NATO, plus tricolorul românesc. Atasamentele acestor oameni sunt fff clare. Ei știu cărei lumi aparțin și unde /cum vor sa trăiască. Incercarile de a trage România spre regimuri de tip Ankara, Moscova, Minsk, vor fi respinse, cu siguranță.”, a relatat Stelian Tănase.

Ce a vrut Dragnea să facă? A vrut si mai multă putere, nu e un secret.

Scriitorul afirmă că în încercarea de a-și instaura un regim de dictatură personală „s-a hotarit să atace frontal după ce a dus un război de poziții împotriva democrației, separării puterilor în stat, etc.” Însă, o altă cauză a eșecului lui Liviu Dragnea a fost neșansa de a exista și oameni incoruptibili.

„Există încă jurnaliști independenți care nu s-au lăsat intimidați sau cumpărați și refuză să facă propagandă pentru PSD. Există de asemenea mediul on-line puternic, practic incontrolabil. Acesta nu nutrește sentimente pro-Dragnea, îi este de fapt ostil. Cît Dragnea nu reușește să-și subordoneze comunicarea din spațiul public – pe toate palierele ei – nicio tentativă de a sugruma regimul constituțional existent nu poate reuși. Există apoi președinția, ea se ține bine, adică susține ferm NATO și UE, economia liberală, statul de drept. Ca să dețină toată puterea, Dragnea trebuie să-l înlăture într-o formă sau alta pe Iohannis.” 

La finalul articolului său, Stelian Tănase concluzionează astfel: „Să ai sute de victime spitalizate printre ai tăi și totuși a doua zi să revii ca să continui lupta! Da! Asta e de fapt esența problemei. Cîtă vreme lumea românească nu va fi îngenunchiată și nu va părăsi pînă la ultimul țara, Dragnea&Co sau alții ca ei vor eșua în orice încercare de a pune căluș la gura, de a-și vedea nestingheriți de afaceri, de a menține o camarilă coruptă la putere. Liviu Dragnea a pierdut la 10 august cea mai importantă luptă pe care a dat-o.”

Exit mobile version