Site icon Editia de Dimineata

Stephen Hillenburg, creatorul lui SpongeBob Pantaloni Pătrați a murit

Creatorul personajului SpongeBob Pantaloni Pătrați, Stephen Hillenburg, a murit luni la vârsta de 57 de ani. El fusese diagnosticat cu scleroza laterală amfitrionică (ASL) în martie 2017.

„Suntem trişti să împărtăşim vestea morţii lui Stephen Hillenburg, creatorul lui SpongeBob”, este mesajul scris pe contul oficial de Twitter al postului Nickelodeon.

SpongeBob Pantaloni Pătraţi a început în 1999 şi a avut peste 200 de episoade difuzate și a fost difuzat în 60 de limbi străine. A fost transpus şi într-un musical pe Broadway, câştigând un premiu Tony la începutul acestui an.

Hillenburg a absolvit cursurile Universităţii de Stat Humboldt în 1984, fiind licenţiat în interpretare şi planificare a resurselor naturale, cu specializare în resurse marine. Şi-a început cariera ca profesor de biologie marină la actualul Ocean Institute din Dana Point, statul american California. Din acea perioadă, şi-a folosit talentul artistic şi pasiunea pentru oceane pentru a-şi ilustra cursurile. Din 1993 până în 1996, a lucrat ca director şi scenarist pentru producţia Nickelodeon „Rocko’s Modern Life”, apoi s-a dedicat serialului „SpongeBob SquarePants”. A scris, produs şi regizat şi lungmetrajul lansat în 2004 şi a mai scris şi produs o continuare a acestuia, lansată în 2015, „The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water”, scrie Mediafax.ro.

Exit mobile version