Site icon Editia de Dimineata

Știrea pe care noi ți-o dăm acum, ca să nu o citești din trafic, blocat pe DN1

Weekendul 21-23 ianuarie, cu ziua liberă în plus, 24 ianuarie, i-a făcut pe români să ia cu asalt (și de data aceasta nu e o figură de stil) Valea Prahovei.

Va fi un weekend comparabil cu cel de Revelion, ba chiar mai aglomerat, întrucât prețurile s-au menținut la cote mai decente.

O simulare pe Booking.com ne arată că pentru cele două zile de weekend, în Sinaia, pentru o familie compusă din doi adulți și doi copii nu mai găsești decât trei capacități de cazare. Ați citit bine, TREI. Trei din vreo 300, cee ce arată că gradul de umplere a stațiunii montane este de 99%. Situația este asemănătoare și pentru trei nopți.

Situație identică și în Bușteni. Patru proprietăți libere. Pardon, ar trebui să zicem trei, pentru că a patra este, de fapt, campingul de rulote.

Vrei la Predeal? La fel!

Dar poate că vrei, de fapt o ieșire în doi, și nu neapărat cu familia. Și atunci nu cauți un apartament sau o pensiune cu mai multe camere, ci doar o cameră în regim single.

Situația e la fel de dramatică.

Predeal – 7- 8 opțiuni (în funcție de numărul de zile, 2 sau 3)

Bușteni –  5-9 opțiuni

Sinaia – 6-9 opțiuni

Poiana Brașov. Crezi că ai mai mult noroc?

Să zicem că dispui de mai mulți bani și vrei “în Poiană”. Renunți la un sejur în Dubai și…să vedem peste ce dai.

În acest weekend, Poiana Brașov este rezervată 95-96%. Preturile sunt pe măsură. La cele câteva facilități de cazare rămase libere, prețurile sunt mai mari decât de obicei. O cazare de patru stele, încă disponibilă, scoate din buzunarul unui cuplu, pentru trei zile, sume de până la  7.800 de lei. Un apartament cu două dormitoare, pentru trei zile, costă 6.500 de lei.

 

 

 

 

Exit mobile version