Site icon Editia de Dimineata

Studenţi români din străinătate îi provoacă pe elevi la o olimpiadă de ştiinţe

Pentru că toate olimpiadele şi concursurile organizate de Ministerul Educaţiei au fost suspendate, din cauza pandemiei de Covid-19, mai mulţi studenţi români care învaţă în străinătate, foşti olimpici, organizează o olimpiadă de ştiinţe care se va desfăşura în mediul online.

Concursurile Science On au fost iniţiate din „ideea şi nevoia de a propulsa competiţia ştiinţelor exacte în mediul şcolar românesc” şi pentru a-i ajuta pe elevi să se „trezească din această stare de letargie cauzată de contextul pandemic”, după cum se arată în pagina de Facebook a olimpiadei.

Consider olimpiadele şi concursurile doar o „rampă de lansare” în viaţa oricărui elev pasionat şi nu un scop în sine, după cum frumos m-a învăţat mentorul meu din perioada gimnaziului„, a spus Andrei Udrea, preşedintele Science On.

Înscriere gratuită pentru elevii de gimnaziu

Elevi de gimnaziu şi de liceu se pot înscrie gratuit la concursurile care se vor desfăşura, în luna martie, la şapte discipline: informatică, fizică, matematică, chimie, astronomie, biologie, ştiinţele pământului. Un participant se poate înscrie la cel mult trei discipline.

Olimpiada online va avea o singură fază, naţională, chiar dacă vor avea loc şi probe de tip baraj. Acestea au fost pregătite de organizatori doar pentru a-i ajuta pe elevii care vor să participe la concursurile internaţionale din anii viitori.

Subiecte pregătite de studenți

Subiectele de concurs la fiecare probă au fost pregătite tot de studenţi, dar în colaborare cu mai mulţi profesori.

Printre organizatorii Science On se numără şi Tamio Vesa Nakajima, beiuşanul care studiază informatica la Oxford. Tamio este membru în comisia ştiinţifică de informatică, aşadar elaborează subiectele pentru aceste probe şi va participa la corectarea lor.

”Salut, mă cheamă Tamio și sunt student la master la Oxford. Începând cu liceul am participat la multe concursuri și olimpiade de informatică.
Cred că aceste concursuri reprezintă o parte importantă a sistemului educational din Romania, o parte pe care trebuie să luptam să o păstrăm, în special în contextul pandemiei. Mă bucur, deci, de oportunitatea pe care o am prin acest concurs, de a participa în tradiția aceasta competitivă – să ofer oamenilor șansa să își demonstreze cunoștințele.
Vă invit deci să participați și sper să vă placă acest concurs! ”, scrie Tamio în pagina de Facebook a concursului.
Sursa foto: edupedu.ro
Exit mobile version