Site icon Editia de Dimineata

Studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului, susținută de Guvern pentru învăţământul liceal

Guvernul este de acord cu modificarea Legii educaţiei naţionale, în vigoare, pentru includerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul” ca disciplină obligatorie în învăţământul liceal şi profesional.

Deputatul Alexandru Moraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, precizează că propunerea Executivului este ca programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile pentru disciplina şcolară „Istoria Evreilor. Holocaustul” să fie elaborate de către Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel” şi experţi ai Ministerului Educaţiei, în colaborare cu membrii Consiliului de Onoare.

România a subliniat la forumul Internaţional de la Malmo din acest an că va revizui, actualiza şi consolida educaţia asupra Holocaustului a elevilor români, dar şi a programelor de formare pentru profesorii şi instructorii care predau discipline legate de Holocaust„, se arată în comunicatul Guvernului.

Statul român a luat, în ultimii ani, o serie de măsuri importante menite să contribuie la promovarea memoriei Holocaustului şi la prevenirea şi combaterea antisemitismului.

Aceste măsuri se referă la adoptarea unui cadru legislativ pentru combaterea antisemitismului, negării şi distorsionării Holocaustului, utilizarea memorializării pentru predarea istoriei Holocaustului în România, introducerea unor programe şcolare menite să stimuleze toleranţa şi să prezinte elevilor români istoria Holocaustului, dezvoltarea unei reţele naţionale pentru prevenirea atrocităţilor, adoptarea unor strategii naţionale pentru comunitatea romă, utilizarea unor mecanisme administrative şi juridice pentru combaterea discriminării în România, precum şi prin implicarea în iniţiativele internaţionale menite să combată antisemitismul, negarea şi distorsionarea Holocaustului, prevenirea şi combaterea terorismului„, precizează Alexandru Moraru.

sursa foto: alba24.ro

Exit mobile version