Site icon Editia de Dimineata

Studiile arată de ce bărbații sunt mai predispuși decesului decât femeile, în urma infectării cu COVID-19

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că bărbații prezintă un ris mai mare de deces decât femeile din cauza virusului COVID-19. Acest lucru a fost demonstrat de primele studii despre epidemia de coronavirus, realizate în China, scrie medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, potrivit Descoperă.ro. 
Astfel, medicul român Mihai Craiu, susține că primele studii despre indecția cu coronavirus din China au demonstrat faptul că forma severă de penumonie cauzată de infectarea cu COVID-19 apare într-o formă mai acută la bărbați, aceasta fiind urmată și de o serii de complicații care aduc în final decesul.

Totodată, medicul mai susține și că difernța sesizată în Asia, poate fi explicată prin prisma faptului că tabagismul nu este frecvent în acea regiune a lumii în rândul femeilor, însă studiile oferă aceleași date și în alte regiuni ale lumii precum Europa sau SUA.

Trecând peste perspectiva <relaxată> a multor bărbaţi în faţa bolii (în general, nu numai în cazul particular al noului coronavirus) şi peste adoptarea unor comportamente sociale sau profesionale riscante, bărbaţii au şi alt profil imunologic şi hormonal. Nefavorabile în scenariul infecţiei COVID-19. Deoarece majoritatea genelor ce codifică răspunsul imun se află pe cromozomul X. Doamele au 2 cromozomi X, iar bărbaţii doar unul. Încă de acum 18 ani, de la episodul SARS, a fost observată disparitatea de sex privind mortalitatea. În defavoarea bărbaţilor. Aceştia au decedat în 21.9% din cazuri faţă de pacienţii de sex feminin unde a fost consemnat decesul în 13.2% din îmbolnăviri.”, scrie Mihai Craiu, potrivit Descoperă.ro. 

Sursă Foto: romania.europalibera.org

 

Exit mobile version