Site icon Editia de Dimineata

STUDIU. 2 din 10 copii care trăiesc la sat nu au suficientă mâncare

2 din 10 copii care trăiesc la sat nu au suficientă mâncare, iar mai bine de o treime dintre adolescenți lipsesc de la școală pentru că trebuie să muncească în gospodărie – sunt doar câteva dintre concluziile raportului „Bunăstarea copilului din mediul rural”, realizat de World Vision România.
Studiul mai arată că vârsta la care minorii încep să fumeze şi să consume alcool este mai mică de 14 ani, scrie Radio România Actualități.
Mihaela Nabăr, director executiv al fundației, sintetizează rezultatele cercetării: ”Aproape jumătate dintre mame nu le-au făcut niciodată analize medicale copiilor lor. Dacă ne uităm la cine îi ajută pe copii la teme, 24% dintre copii ne spun că nimeni nu îi ajută atunci când au nevoie de suport. Doar 8% se uită către meditatori. Copiii din rural nu a acces la meditații, copiii din rural nu au resurse pentru aceste meditații. Un sfert dintre copiii noștri spun că elevii din familiile sărace sunt discriminați – mult sau foarte mult. 73% dintre ei din gimnaziu spun că nu au mers niciodată în tabără sau nu au ieșit din comunitatea lor”.

Sursa foto: realitatea.net

Exit mobile version