Site icon Editia de Dimineata

STUDIU > Adolescenții partajează online tot mai multe poze nud cu ei

Young Smartphone Child Boy Phone Mobile

Într-o tendință care-i îngrijorează pe experții în abuz sexual, adolescenții și chiar copiii mai mici împărtășesc tot mai multe imagini nud online, adesea cu adulții. Odată partajate chiar și cu o singură persoană, astfel de imagini pot fi distribuite cu ușurință în continuare și pot deveni parte din corpul materialului de abuz sexual asupra copiilor în colțurile întunecate ale Web-ului.

De două ori mai mulți copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani au raportat că au trimis nuduri sau alte poze sugestive cu ei înșiși în 2020, comparativ cu anul anterior, potrivit unei noi cercetări de la Thorn, organizație non-profit care luptă să prevină exploatarea copiilor.

Adolescenții LGBTQ+ au împărtășit fotografii nud de aproape trei ori mai mult decât semenii lor non-LGBTQ+.

Raportul lui Thorn, care se concentrează pe imaginile create de copiii înșiși, urmează unui alt studiu care a constatat că a crescut și cantitatea totală de materiale online legate de abuzuri sexuale asupra copiilor. Pandemia a făcut situația și mai dificilă, deoarece acum copiii petrec mai mult timp online, adesea cu și mai puțină supraveghere decât înainte.

Exit mobile version