Site icon Editia de Dimineata

STUDIU CORONAVIRUS De ce copiii se infectează greu?

Un studiu desfășurat în cadrul unui spital de pediatrie a încercat să lămurească misterul acestui CORONAVIRUS. De ce copiii se infectează greu sau deloc?

Studiul a fost desfășurat de Spitalul de Pediatrie din Philadelphia. El a condus la concluzia că doar 4% dintre copii au fost infectați cu noul coronavirus. Dar că și aceștia au făcut forme ușoare.

În cadrul cercetării, oameni de ştiinţă din cadrul Spitalul de Pediatrie din Philadelphia şi alte şase spitale pentru copii din SUA au analizat dosarele medicale în format electronic ale aproape 136.000 de pacienţi pediatrici. De la nou-născuţi, până la cei cu vârsta de 24 de ani. Toţi aceştia au fost testaţi pentru COVID-19.

5.374 de copii şi adolescenţi au fost testaţi pozitiv. Adică mai puțin de 4% dintre cei 136.000. Mai puţin de 7% au dezvoltat simptome severe care au necesitat spitalizare.

Opt dintre aceştia, cei mai mulţi cu probleme medicale complexe preexistente, au decedat, ceea ce reprezintă o rată a mortalităţii de 0,15%.

CORONAVIRUS De ce copiii se infectează greu?

Interesant este faptul că infectarea a fost mai frecventă, cu o probabilitate mai ridicată de a deveni severă, în rândul pacienţilor afro-americani, hispanici şi asiatici, adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Charles Bailey, unul dintre autorii studiului, a precizat că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a înţelege care sunt afecţiunile medicale care determină un risc mai mare de infectare în cazul copiilor. Spre exemplu, studiul a descoperit că pacienţii cu diabet, dar nu şi cei cu astm, au o probabilitate mai mare de a fi diagnosticaţi cu COVID-19. Greu de explicat!

Si totuși, de ce copiii se infectează greu?

Până în prezent, nu este clar de ce copiii nu sunt afectaţi decât într-o mică proporţie de coronavirus. Există mai multe teorii. V-o prezentăm pe cea care are cei mai mulți adepți în rândul oamenilor de știință.

Potrivit uneia dintre teorii, susţinute de câteva cercetări, la copii, celulele aflate de-a lungul cavităţii nazale produc o cantitate mai mică dintr-o proteină care ajută coronavirusul să pătrundă în organism. Astfel, în comparaţie cu persoanele adulte, copiii sunt mai puțin expuși.

De asemenea. dovezile sunt contradictorii în ceea ce priveşte măsura în care copiii sunt ”vectori” sau transmiţători ai virusului asemenea adulţilor, scrie Agerpres.

Foto Volodymyr Hryshchenko/Unsplash

Exit mobile version