Site icon Editia de Dimineata

STUDIU: Coronavirusul supraviețuiește pe piele de cinci ori mai mult decât virusul gripal

Coronavirusul rămâne activ pe pielea umană timp de nouă ore, potrivit cercetătorilor japonezi, care au subliniat necesitatea spălării frecvente a mâinilor pentru a combate pandemia COVID-19.

“Virusul gripal care cauzează gripa supraviețuiește pe pielea umană timp de aproximativ 1,8 ore prin comparație cu SARS-CoV-2 a cărui supraviețuire este de nouă ore. Practic, noul coronavirus are un risc crescut de transmitere față de virusul gripei A, accelerând astfel pandemia”, au spus cercetătorii japonezi care au publicat studiul luna aceasta în Jurnalul American de Boli Infecțioase, citat de Times of Israel.

Piele de la autopsie

Echipa de cercetare a testat pielea colectată din specimene de autopsie, la aproximativ o zi după moartea persoanelor respective. Atât coronavirusul, cât și virusul gripal sunt inactivate în decurs de 15 secunde prin aplicarea etanolului, care este utilizat în produsele de dezinfectare a mâinilor.

,,Supraviețuirea mai lungă a SARS-CoV-2 pe piele crește riscul de transmitere a contactului; totuși, igiena mâinilor poate reduce acest risc”, a spus cercetătorii.

Studiul susține recomandările Organizației Mondiale a Sănătății privind spălarea regulată și temeinică a mâinilor pentru a limita transmiterea virusului, care a infectat aproape 40 de milioane de oameni din întreaga lume de când a apărut pentru prima dată în China la sfârșitul anului trecut.

Imagine de Mylene2401 de la Pixabay

Exit mobile version