Site icon Editia de Dimineata

Studiu: Insectele simt durere și ar trebui să adaptăm comportamentul față de ele

Cel puțin un trilion de insecte sunt ucise anual în scop nutritiv și ca hrană pentru animale. Metodele cele mai uzuale de sacrificare  includ căldură sau frig extrem, adesea precedate de înfometare.

Există tot mai multe dovezi că insectele simt durere. ”Ar trebui, așadar, să modificăm legea privind protecția animalelor?” se întreabă jurnaliștii de la The Conversation.

Ca idee, „doar” 79 de miliarde de mamifere și păsări sunt sacrificate anual. Cercetătorii au agreat faptul că valoarea pragului de toleranță la durere înseamnă că multe animale o simt, cu excepția, aparent, a insectelor.

Dacă insectele simt durere, creșterea lor și combaterea dăunătorilor ar provoca suferință în masă. Cu toate acestea, dezbaterile și legislația în materie de protecția animalelor ignoră aproape în totalitate insectele.

Un motiv este acela că, din punct de vedere istoric, insectele au fost adesea privite ca fiind prea simple și cu o durată de viață prea scurtă. Dar apar tot mai multe dovezi că insectele simt durerea.

Guvernul britanic a stabilit un precedent cu caracatița și homarii: dacă există dovezi clare ale durerii, legea trebuie să garanteze protecția animalelor respective.

Cel puțin o parte dintre insecte îndeplinesc acest standard, așadar e timpul să le apărăm. Insectele ar trebui incluse sub incidența Legii Protecției Animalelor din Marea Britanie promulgată în 2022, recunoscându-le astfel capacitatea de a simți durere, scriu cei de la The Conversation.

Dar această lege solicită Guvernului să ia în considerare doar bunăstarea acestora atunci când redactează legile viitoare.

Exit mobile version