Site icon Editia de Dimineata

Studiu: Medicii empatici au pacienți mai mulțumiți

Abordarea empatică a medicilor contribuie la un sentiment mai mare de satisfacție a pacienților.

Acest lucru se traduce prin rate mai bune de supraviețuire după un atac de cord, un risc redus de respitalizare și practici medicale mai sigure.

În plus, încurajează o mai bună cooperare a pacienților în ceea ce privește respectarea tratamentelor prescrise.

Toate acestea sunt motive pentru care nivelul de empatie din partea personalului medical merită atenție, scrie The Conversation.

Un nou studiu publicat în Annals of Internal Medicine confirmă faptul că medicii și furnizorii de servicii medicale empatici au ca rezultat pacienți mai fericiți.

După cum demonstrează o nouă analiză publicată în Annals of Internal Medicine, care sintetizează paisprezece studii la care au participat 1.986 de pacienți, cei tratați de medici și furnizori de servicii medicale empatici sunt mai mulțumiți.

Satisfacția pacientului este unul dintre factorii cheie pentru succesul tratamentului.

„Afișarea unei empatii sporite (de către medici și furnizorii de servicii medicale) îi ajută pe pacienți să fie mai dispuși să își împărtășească îngrijorările și, în același timp, creează spațiu pentru ca aceștia să își înțeleagă mai bine problemele de sănătate”, descrie profesorul Howick, care a făcut parte din echipa de autori a studiului menționat.

Exit mobile version