Site icon Editia de Dimineata

Studiu: metodă inedită pentru combaterea căderii părului

Oamenii de știință sunt optimiști că vor putea declanșa o mutație genetică similară și la persoanele care suferă de calviție și că vor putea apoi controla creșterea părului doar în zonele afectate.

Conform Daily Mail, o genă “de vârcolac’, ce stimulează creșterea părului peste tot pe corp, a fost identificată de geneticieni, descoperire ce s-ar putea dovedi a furniza remediul mult-așteptat pentru calviție.

Experții de la Universitatea din Beijing, alături de colegi de la University of Southern California, au identificat această genă la o familie de mexicani și la o familie de chinezi ai căror membri suferă de acest sindrom cunoscut în termeni medicali drept CGH.

Se pare că “sindromul vârcolacului’ este o afecțiune extrem de rară, existand doar 30 de cazuri cunoscute în ultimii 300 de ani. Unul dintre aceste cazuri este cel al Supatrei Sasuphan, o fetiță de 11 ani din Thailanda, care a primit titlul de “cel mai păros copil din lume’, conform Guiness Book of Records. În cazul ei, întreaga față este acoperită cu păr, inclusiv pleoapele!

Exit mobile version