Site icon Editia de Dimineata

Studiu. Riscul de spitalizare al variantei Omicron este de circa o treime faţă de Delta

Riscul spitalizării al variantei Omicron a coronavirusului este de circa o treime faţă de varianta Delta, potrivit unui studiu  britanic bazat pe analizarea a peste un milion de cazuri de ambele tipuri în ultimele săptămâni.

Datele, publicate de Agenţia pentru siguranţă sanitară din Regatul Unit (UKHSA), mai arată şi că vaccinurile pot funcţiona bine împotriva variantei Omicron, cu o a treia doză de vaccin asociată cu un risc redus cu 81% de spitalizare.

„Ultimul set de analize confirmă semnele încurajatoare pe care le-am văzut deja”, a declarat Susan Hopkins, consilier medical şef în cadrul UKHSA.

„Totuşi, este în continuare prea devreme pentru a trage o concluzie definitivă privind severitatea bolii în caz de spitalizare, iar transmisibilitatea crescută a Omicron şi numărul în creştere de cazuri în rândul populaţiei de peste 60 de ani din Anglia înseamnă că rămâne foarte probabil să existe o presiune semnificativă asupra sistemului naţional de sănătate în următoarele săptămâni”, a mai afirmat ea.

Exit mobile version