Site icon Editia de Dimineata

Participă la un studiu despre un robot social! (VIDEO)

Teatrul „George Ciprian” Buzău, UCAM Universidad Católica San Antonio de Murcia (Spania) și Industria Scenica (Vimodrone, Milano, Italia) te invită să ajuți la un proiect de inteligență artificială.

Cele trei instituții te stimulează să-ți imaginezi un viitor preferabil alături de roboții sociali. În acest scop, ele te invită să vizionezi două prezentări (10 minute, respectiv 20 de minute), să completezi două chestionare și o fișă de personaj.

„Acestea ne vor ajuta să înțelegem atitudinea dumneavoastră față de roboți. În plus, prin intermediul fișei de personaj vă invităm să vă imaginați un robot social care ar putea avea rol de însoțitor sau îngrijitor pentru o persoană vârstnică. Acest robot trebuie privit ca un personaj dintr-o poveste care se petrece în viitorul foarte apropiat. Vă puteți plasa personajul-robot oriunde pe scara de la realitate (roboții sociali deja existenți) la ficțiune (roboții sociali care ar putea să existe)”, explică site-ul oficial.

Modelul de robot imaginat de tine va fi o sursă de inspirație pentru o platformă online cu roboți virtuali (personaje 3D similare celor din jocurile video), pentru un personaj dintr-o piesă de teatru și pentru un robot real pe care partenerii îl vor construi pentru a întrupa acest personaj în spectacolul de teatru. În plus, răspunsurile la chestionare și fișa de personaj vor fi analizate într-un studiu despre percepția asupra roboților sociali de către sociologul José Palacios (UCAM, Spania).

Un robot este o mașinărie care se poate mișca și poate realiza acțiuni în spațiul fizic. Robotul poate avea inteligență artificială sau nu și poate fi umanoid sau nu. Un robot social are o „inteligență socială” care îi permite să interacționeze cu oamenii într-un mod ce se dorește cât mai „natural” din perspectiva omului. Inteligența Artificială Generală (IAG) este inteligența la nivel uman. Nu există încă IAG și nu se știe când și dacă va putea fi atinsă.

Dacă dorești să ajuți, consultă site-ul oficial al proiectului.

 

Exit mobile version