Site icon Editia de Dimineata

Studiu sinistru: doar 1 din 10 oameni și-ar da viața pentru cea a partenerului

Ei bine, cercetătorii americani s-au decis să studieze cum și-ar dori oamenii să moară.  Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1005 adulţi americani pentru revista “Vanity Fair”, singura care a abordat o temă absolut insolită: maniera în care oamenii ar dori să moară.

Rezultatele sunt șocante: 70% dintre bărbaţii intervievaţi au mărturisit că ar prefera să moară înaintea soţiilor lor. Acelaşi chestionar relevă faptul că sunt mai puţine femei amatoare de a muri înaintea soţilor lor: doar 62%.

55% dintre cei chestionaţi au afirmat că şi-ar putea da viaţa pentru cea a copiilor lor, 12% ar face acelaşi lucru pentru soţul/soţia lor, iar 10% ar fi gata să moară pentru ca părinţii lor să-şi poată continua viaţa.

Surprinzător, în ciuda celor afirmate public, doar 10% dintre cei chestionaţi se declară gata să moară pentru religia lor şi doar 5% pentru ţara lor, mai rezultă din respectivul sondaj.

Locul cel mai nepotrivit în care ar putea fi împrăştiată cenuşa, în cazul incinerării?

Barul este primul pe listă, urmat de hipermarket, de parc, de sala de cinema şi de Canada! Cei care optează pentru înmormântare şi-ar alege şi un epitaf pozitiv. Astfel, 40% optează pentru fraza lui Frank Sinatra:”Ce-i mai bine urmează”.

Tot din sondajul citat rezultă că 37% dintre americani cred că a muri pe closet este cel mai penibil lucru. Totodată, 17% dintre cei chestionaţi cred că a muri în plină activitate sexuală este la fel de rău.

Sunt destul de mulţi cei care nu ar dori să moară la un fast-food, 13%, alunecând la duş sau sufocându-se cu un covrig.

Exit mobile version