Site icon Editia de Dimineata

STUDIU. Statul la plajă îngrașă bărbații. De ce nu și femeile

Un studiu interesant pentru această vară.

Oamenii de știință de la Universitatea Tel Aviv din Israel au descoperit că expunerea la soare stimulează apetitul și creșterea în greutate la bărbați, dar nu și la femei.

Experții susțin că radiațiile ultraviolete la care sunt expuși oamenii pe plajă stimulează producerea unui hormon al foamei din piele.

Se pare că bărbații sunt mai susceptibili de a se îngrășa vara, când stau la soare, din cauza acestui hormon. La femei, hormonul sexual, estrogenul, interferează cu eliberarea acestui hormon al foamei, ceea ce înseamnă că nu duce la o schimbare a apetitului.

Aceste rezultate identifică pielea ca un mediator major al homeostaziei energetice și pot duce la oportunități terapeutice pentru tratamente bazate pe un anumit sex, pentru bolile endocrine”, au anunțat cercetătorii israelieni, conform ziare.com.

Un alt experiment, unde au fost analizate celulele umane expuse radiațiilor ultraviolete, a raportat că bărbații  simt mai multă foame, la o lună după începerea tratamentului, în timp ce femeile nu au văzut nicio schimbare a apetitului.

sursa foto: create.vista.com

Exit mobile version