Site icon Editia de Dimineata

STUDIU > Cei mai optimiști tineri sunt în țările sărace

Un nou studiu amplu realizat în 21 de țări de către UNICEF arată că, în țările mai sărace, există încă speranța că viața tinerilor va fi mai bună decât cea a părinților lor și că lumea va deveni un loc mai bun.

În Statele Unite, 56% dintre tineri și 64% dintre persoanele în vârstă au spus că tinerii de astăzi stau mai prost din punct de vedere economic decât părinții lor – o viziune care este în concordanță cu realitățile economice pentru mulți tineri din ultimii ani.

Sondajul a fost realizat pe 21.000 de persoane din două grupe de vârstă – 15-24 de ani și 40 ani și peste – și a inclus eșantioane reprezentative la nivel național din toate regiunile lumii.

Grupul mai tânăr a spus că tinerii de azi stau mai bine la educație, sănătate și siguranța fizică. 57% dintre ei au spus că lumea devine un loc mai bun cu fiecare generație, comparativ cu 39% dintre persoanele în vârstă.

Aproximativ 9 din 10 tineri au spus că uneori sau adesea au anxietate. Șase din 10 au spus că astăzi copiii au mai multă presiune din partea adulților pentru a reuși decât au avut părinții lor. Șapte din 10 spun că acțiunile generației părinților lor au contribuit la schimbările climatice.

Sondajul, desfășurat din februarie până în iunie, nu a întrebat în mod direct despre pandemie, dar tinerii au spus că țările ar fi mai sigure dacă ar coopera mai mult pentru a lupta împotriva amenințărilor precum Covid. Majoritatea au spus că se luptă cu sănătatea mintală. Domeniile în care au avut cel mai înalt nivel de încredere au fost medicina și știința.

Foto: The New York Times

Exit mobile version