Editia de Dimineata

Studiu Yale. Imunitate limitată pentru cei care se îmbolnăvesc de Covid. Persoanele care nu s-au vaccinat, s-ar putea reinfecta aproape anual

Un studiu făcut de Universitatea Yale din Statele Unite arată că imunitatea dobândită în mod natural (prin boală) nu este suficientă pentru prevenirea pe termen lung a bolii. Oamenii de știință cred că te-ai putea reînbolnăvii …chiar anul urmator.

Studiul a arătat că perioada în care imunitatea naturală ne-ar putea proteja de o reinfectare este relativ scurtă. Hassler relatează că riscul reinfectării este de aproximativ 5% la 3 luni după contractarea virusului. Însă după 17 luni procentul crește la 50%.

„Rezultatele noastre se bazează pe perioadele medii în care imunitatea naturală scade în rândul mai multor indivizi infectați”, afirmă Hayley Hassler cercetător la Yale și coautor al studiului, explicând că „durata pentru fiecare din acei indivizi poate fi mai lungă sau mai scurtă, în funcție de starea sistemului imunitar, imunitatea încrucișată, vârstă și numeroși alți factori”.

Cercetătorii și-au publicat studiul în revista medicală The Lancet.

 

 

 

Exit mobile version