Site icon Editia de Dimineata

SUA anunță o nouă asistență suplimentară de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina. Pachetul include tancuri și drone

Departamentul american al Apărării a anunțat un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari, în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitatea Ucrainei.

Pachetul include tancuri și drone, informează CNN.

„Pachetul USAI subliniază angajamentul continuu al SUA de a sprijini Ucraina prin satisfacerea celor mai urgente cerințe ale acesteia… în același timp, construind capacitatea forțelor armate ucrainene de a-și apăra suveranitatea pe termen lung”, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh.

Pachetul furnizează tancuri T-72 recondiționate, noi drone Phoenix Ghost, fonduri pentru recondiționarea sistemelor de apărare aeriană HAWK pentru a fi trimise în Ucraina și alte articole.

Tancurile vor proveni din Republica Cehă, SUA plătind pentru recondiționarea a 45 dintre ele, potrivit lui Singh, iar Olanda plătind pentru recondiționarea altor 45 de tancuri.

Unele dintre tancuri ar trebui să fie livrate până la sfârșitul lunii decembrie, a declarat Singh.

„Acestea vor fi cele mai avansate tancuri din punct de vedere tehnic de pe câmpul de luptă”, a adăugat ea.

De asemenea, Singh a anunțat că „o parte” din dronele Phoenix Ghost promise anterior Ucrainei au fost deja livrate.

„Am văzut deja succese pe câmpul de luptă, dar nu am un termen exact pentru când va fi livrată următoarea tranșă”, a spus ea.

Exit mobile version