Site icon Editia de Dimineata

Texas: cartier de case imprimate 3D (VIDEO)

Un important constructor de case face echipă cu o companie startup din Texas pentru a crea o comunitate de o sută de case imprimate 3D lângă Austin. Lennar Corp și compania de tehnologie a construcțiilor Icon urmează să înceapă construcția anul viitor, pe un șantier din zona metropolitană Austin. În timp ce Icon și alții au mai construit case imprimate 3D, acest efort va testa capacitatea tehnologiei de a imprimat case și de a răspunde cererii cumpărătorilor la o scară mult mai mare.

Dacă imprimarea 3D reușește la acest nivel ambițios, ar putea oferi un răspuns la deficitul cronic de locuințe din SUA, în special în gama de prețuri accesibile. Întârzierile lanțului de aprovizionare în timpul pandemiei au împiedicat construcția de locuințe, în timp ce deficitul de forță de muncă a împiedicat producția ani de zile.

Casele imprimate 3D de Icon folosesc un cadru de beton. Imprimantele cu o înălțime de cinci pot construi sistemul de perete exterior și interior pentru o casă de 2.000 de metri pătrați cu un singur etaj în mai puțin de o săptămână. Imprimanta stoarce betonul în straturi, ca o pastă de dinți dintr-un tub. Mașinile pot imprima pereți curbați, permițând modele de casă mai creative.

Lennar va finisa casele conform metodelor tradiționale de construcție. Casele imprimate 3D pot fi, de asemenea, construite mai ieftin și cu mai puține deșeuri în comparație cu casele obișnuite nou-construite. Este nevoie de doar trei lucrători la fața locului pentru a imprima un sistem de perete.

Cumpărătorii nu trebuie neapărat să conteze pe o reducere la prețul pieței. Prețul mediu de vânzare al unei case din zona metropolitană Austin în septembrie a fost de 450.000 de dolari.

Icon a construit deja zece case cu două dormitoare în Tabasco, Mexic și șapte case mici cu un dormitor în Austin.

Exit mobile version