Site icon Editia de Dimineata

SUA. Restricții pentru membrii Partidului Comunist Chinez. Vreo 270 de milioane

Pe ultima sută de metri Administrația trump pune la cale noi restricții pentru  membrii Partidului Comunist Chinez.

Sunt vizați, de altfel, nu numai membrii PCC ci și familiile acestora. În total, circa 270 de milioane de chinezi.

Măsură ce va exacerba cu siguranță tensiunile dintre cele două țări, scrie New York Times.

Noile reglementări, ce intră imediat în vigoare, limitează valabilitatea maximă a vizelor de călătorie a membrilor de partid și a rudelor apropiate ale acestora la o singură lună. Și – atenție – o singură intrare în SUA, potrivit surselor NYT.

Restricții pentru  membrii Partidului Comunist Chinez. Zece ani într-o lună

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a precizat că valabilitatea vizelor membrilor de partid este redusă de la 10 ani la o lună. Până acum, orice cetățean chinez putea solicita viză de intrare în SUA cu valabilitate până la 10 ani.

În teorie, noul cadru legal ar putea afecta circa 270 de milioane de cetățeni (China are 92 de milioane de membri de partid). Dar, în practică, va fi dificil de aflat cine – în afară de oficialii de rang înalt – este membru al Partidului Comunist.

Acest lucru înseamnă că noile măsuri îi vor afecta mai degrabă pe funcționarii de rang înalt și pe oamenii de afaceri chinezi cunoscuți. Și mai puțin pe milioanele de chinezi care nu au funcții în PCC și care au intrat în partid pentru diverse avantaje, informează Hotnews.

Exit mobile version