Site icon Editia de Dimineata

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a pierdut procesul: cazarea în cămine nu poate fi condiționată de certificatul verde (VIDEO)

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a pierdut definitiv procesul cu studentul Florin Căluș care a solicitat anularea hotărârii senatului universității prin care, la cazarea în cămin, studenții erau obligați să prezinte dovada vaccinării împotriva Sars-Cov-2, un test PCR negativ sau adeverința de vindecare în ultimele șase luni.

În aprilie 2021, șefii USV au decis să nu mai ofere teste gratuite studenților și au hotrât obligativitatea certificatului verde la cazarea în cămin. Hotărârea Senatului USV a fost atacată în instanță de un student nevaccinat.

Studentul Florin Căluș a avut câștig de cauză pe fond, la Tribunalul Suceava. Universitatea a făcut apel, iar dosarul a ajuns la un complet de trei judecători de la Curtea de Apel Suceava. Decizia definitivă a fost pronunțată în 13 ianuarie.

Al treilea magistrat din complet, judecătoarea Ioana Postecuă, a făcut opinie separată, propunând admiterea recursului și casarea în parte a sentinței atacate. La două săptămâni după decizia prin care instanța de fond din septembrie 2021 a dispus anularea Hotărârii Senatului nr. 29/2021, prevederile documentului au fost adoptate și prin Hotărâre 104/23.09.2021 a Consiliului de Administrație. Și această decizie a fost atacată în instanță. Pe fond, judecătorul Ioan Doru Bunduc de la Tribunalul Suceava i-a dat dreptate lui Florin Căluș și a anulat documentul, USV având posibilitatea să formuleze recurs.

Exit mobile version