Site icon Editia de Dimineata

Sucul de portocale ajută la menţinerea unor valori normale ale tensiunii arteriale

Sucul de portocale scade tensiunea arterială, iar consumul regulat al băuturii previne problemele cardiace. Dr.Carrie Ruxton, de la Centrul de Cercetare a Sucurilor de Fructe din Belgia, a descris proprietăţile benefice ale băuturii, susţinând că un pahar de suc de portocale pe zi reduce tensiunea arterială sistolică cu trei zecimi şi pe cea diastolică – cu aproape două, relatează dariknews.bg, preluat de RADOR.

Atât portocalele, cât şi sucul de portocale conţin un polifenol vegetal numit hesperidină, care relaxează vasele de sânge şi facilitează controlul tensiunii arteriale.

Acesta este absorbit mai eficient din suc decât din portocalele întregi, deoarece cantitatea mică de fibre din fruct împiedică organismul să absoarbă hesperidina.

„Sucul de portocale este, de asemenea, o sursă de potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale”, explică Ruxton. Potrivit expertului, hesperidina este transformată în hesperetin în corpul uman prin digestie.

„Noul compus din sângele nostru, numit hesperetin, ajută la relaxarea vaselor de sânge, ceea ce are un efect semnificativ asupra tensiunii arteriale, în special la persoanele cu risc de boli cardiovasculare”, a adăugat expertul.

Hipertonia arterială este un sindrom al tensiunii arteriale sistolice ridicate şi simultan sau independent de aceasta al tensiunii arteriale diastolice. Peste 20 de combinaţii din codul genetic uman contribuie la dezvoltarea hipertensiunii arteriale.

Sursa foto: Steve BuissinnePixabay
Exit mobile version